26 Kasım 2012 Pazartesi

Öğretmenler Günü Pastamız


Geçtiğimiz hafta yılbaşı için sunacağımız ürünlerin hazırlıkları ile çok yoğun geçti. Hazırlıklarımız tam olarak bitmemişti ama Cuma günü İzmir Kısa Film Festivali’ne gitmek için kendimize bir mola verdik. Hep film festivallerini takip etmek istiyorduk ama profesyonel hayatta iken mesai saatleri içinde gitmemiz tabii ki mümkün olmuyordu; akşam saatlerinde de ya yorgunluğu bahane ediyorduk ya da iş seyahatleri nedeniyle gidemiyorduk. Ama bu kez festivalin en azından bir gününü değerlendirelim istedik ve o gün çalışmadık. Tabi çalışmadığımız günü Cumartesi çalışarak telafi edecektik. Bunun için de pasta keklerinin ganajlanmasını Cuma akşamından yapmamız gerekiyordu.

Akşamın geç saatlerinde ganajlarla uğraşırken canım arkadaşım Özge telefon etti. Kardeşi Elif ve yakın arkadaşı Asuman’la birlikte bir grup arkadaş, İzmir’e yerleşen öğretmenlerinin Öğretmenler Günü’nü kutlamak için ertesi gün İzmir’e geleceklerdi ve Asuman bir pasta yapmamızı istiyordu. Ancak o saatte bu pastayı yetiştirmemiz olanaksızdı, çünkü bir pastanın yapımı 3 güne yayılıyordu (Bu nedenle pasta isteklerinin bize 1 hafta öncesinden iletilmesini rica ediyoruz J ). Özel bir kişi olan öğretmenleri için yapacakları bu sürpriz bizi çok heyecanladırdı, mutlaka bir çözüm bulmamız gerekiyordu ve bu çözümü bulduk: Yılbaşı hazırlıkları için yaptığımız keklerden birini Öğretmenler Günü pastasına çevirecektik; tabii gecenin o saatinde elimizde olan malzemeler dahilinde. Asuman, emekli matematik profesörü olan öğretmenlerine matematik konulu bir pasta yapmamızı, sayılara, özellikle “pi” sayısına yer vermemizi ve özel bir yazı yazmamızı istiyor; tasarımın genelini bize bırakıyordu. Süre çok kısıtlı olduğu için tasarım üzerinde çok uzun çalışma olanağımız olmadı ama istekler doğrultusunda şık bir pasta yaptık. Pastanın üzerine şekerden çiçekler ekledik, “pi” sayılarını koyduk, pastanın kenarlarına da rakamlar yerleştirdik. Çok keyifle çalıştık ve pastayı istedikleri saate ucu ucuna yetiştirdik. Asuman ve Elif pastayı çok beğenince, biz de çok mutlu olduk. Bu vesileyle saygıdeğer tüm öğretmenlerimizin de Öğretmenler Günü’nü pastamız aracılığı ile kutlama olanağı bulduk.

Asuman ve Elif’in “Efsane Öğretmeni” Aysun Öğretmen’nin ve tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, saygılarımızı sunuyoruz.



1 yorum:

  1. Ellerinize sağlık. Hem çok şık hem de çok lezizdi.
    sevgiler

    YanıtlaSil