21 Ocak 2013 Pazartesi

Annişimizin Pastası


Yılbaşı, yeni bir yılın başlangıcından öte bir anlam taşıyor bizim için; çünkü 31 Aralık canımız annemizin doğum günü aynı zamanda. Yeni yılı tüm ailemiz bir arada evde güzel bir yemekle kutlamak bizim bir aile geleneğimiz oldu. Bu yıl da bu geleneği bozmadık ve annemizin doğum günü kutlaması ile 2013’e merhaba dedik. 

Daha önce de söylediğimiz gibi, yılbaşı yoğunluğundan tüm çalışmalarımızı yayınlama şansı bulamamıştık. Bu nedenle adı gibi “özel” olan “Annişimiz” pastasını da ancak şimdi paylaşabiliyoruz.

Fizikçi babamıza yaptığımız “kuantum fiziği” pastasından sonra, kimyacı olan annemize de “kimyacı” pastası yapmak istedik. Yine sade bir tasarım tercih ettik. Annemizin tam 38 yıl boyunca üniversitede harcadığı büyük emeği, yetiştirdiği binlerce kimyager öğrenciyi pastaya yerleştirdiğimiz kimya derslerinin ve laboratuvarlarının vazgeçilmez malzemeleri beher, deney tüpü ve ölçü kapları ile yansıttık. Annemizin organik kimyada ezbere yazdığı o upuzun -bizim bir türlü çözemediğimiz- molekül yapılarını anımsatması için pastamızın kenarlarını molekül bağlarıyla süsledik. Ve tabii hala genç kız fiziğini koruyan annemizin minik bir modelini de pastaya yerleştirdik. 

Annişimizin o güzel yüzündeki tebessüm, gözyaşlarına karışınca, biz de gözyaşlarımıza engel olamadık. İyi ki doğdun Annişimiz! Sağlıklı, mutlu nice yaşlara, hep birlikte…



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder