31 Ekim 2013 Perşembe

USLA’daydık!

Çikolata ve lezzet tutkumuz bizi en kaliteli malzemelerin peşinden sürükledi hep. Bu süreç bizi Valrhona çikolataları ile tanıştırdı. Dünyanın en kaliteli çikolatalarını üreten Valrhona’yı lezzetlerimize lezzet katması için tercih ettik. 

Biz çikolatamızla oynamayı seviyoruz. Bunu daha da iyi yapabilmek ve yeni teknikleri görebilmek, dünyaca ünlü şefleri tanıyıp deneyimlerinden faydalanabilmek için de geçen hafta İstanbul’daydık.  Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi – USLA’da Fransa’nın Lyon şehrinde bulunan dünyaca ünlü çikolata akademisi “L’ Ecole du Grand Chocolat” Valrhona Danışman Şefi ve “Best Italian Pastry Chef 2012“ ödülü sahibi Chef Gianluca Fusto’nun verdiği “Çikolata İşleme Teknikleri ve Teknolojisi” eğitimine katıldık. Güzel ve yorucu eğitimin sonunda İzmir’e yeni bakış açıları ve pastacılığa gönül vermiş yeni tanıdıklarla döndük.



Eğitimin Food In Life haberi ve eklediğim fotoğrafların kaynağı için linki ziyaret edebilirsiniz.


Öğrenmek hiç bitmediği için yaptığımız iş ve hayat daha güzel!

30 Ekim 2013 Çarşamba

21 Ekim 2013 Pazartesi

Ve tatil biter…

Uzun bir bayram tatilinin ardından herkese günaydın!

Tatilin en güzel tarafı başlangıcı, en zor tarafı ise dönüşü olsa gerek… 

9 günlük bir tatilin ardından haftaya başlamak herkes için çok zor. Birçoğumuz, biz ne yapıyorduk, nerede kalmıştık şeklinde pazartesi gününe başladı belki. Ama bu bir bakıma güzel, çünkü iyi dinlendiğimizin, kafamızı boşalttığımızın göstergesi. Şimdi sıra tatilde depoladığımız enerji ile işlerimize kaldığımız yerden devam etmekte.

Bizim de sizler gibi bu hafta yapacak çok işimiz var. Kış sezonunu bugün açıyoruz. Planladığımız yenilikler için sıkı bir çalışma içindeyiz. Hepsini adım adım sizlerle paylaşma vaktimiz gelecek.

Herkese keyifli bir pazartesi, güzel bir hafta diliyoruz J

Pazartesi gününe bizimle birlikte güzel bir başlangıç yapmak isterseniz Tortiera’ya bekliyoruz J



11 Ekim 2013 Cuma

Pembe Kurdeleli Tortiera Kurabiyeleri Meme Kanseri Konusunda Bilinçlendiriyor!

Ekim ayı tüm dünyada ve ülkemizde Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı. 


Dünyada her dokuz kadından biri meme kanseri tehdidiyle karşı karşıya. Türkiye’de ise, meme kanseri kadınlar arasında en sık rastlanan kanser türü. Öyle ki artık kadınlar çok genç yaşlarda da meme kanserine yakalanabiliyor. Meme kanseri bu kadar önemli bir tehdit ama erken teşhis sayesinde tedavisi mümkün. Bu nedenle kadınların meme kanseri konusunda bilinçlenmesi çok ama çok önemli. 

Biz de maalesef bu hastalığı ailemizde iki kez yaşadık. Ama çok şükür ki erken teşhis sayesinde hastalığın üstesinden geldik (Bu hikaye benim bloğumda). Şimdi de Tortiera olarak kadınları meme kanseri konusunda bilinçlendirmek istiyoruz. Bu amaçla tüm dünyada meme kanseri hakkında bilinçlendirmenin simgesi olan “pembe kurdele”li kurabiyeler hazırladık. Bu kurabiyeleri minik bir bilgilendirme notu ile birlikte Tortiera’ya gelen kadın misafirlerimize hediye ediyoruz. Ayrıca Alsancak’taki bazı kafe ve işyerlerinde de bu kurabiyelerimiz kadınlara hediye ediliyor. Bir yerlerde pembe kurdeleli Tortiera kurabiyeleri karşınıza çıkarsa şaşırmayın! 



Meme kanserinin erken tanısı için;
Kendi kendinizi muayene edin. 
Doktora gitmekten korkmayın. Bir genel cerrahi uzmanına muayene olun. 
Yaşınıza göre düzenli olarak ultrason veya mamografi çektirin.

Meme kanserinden korunmak için ise;
Dengeli ve düzenli beslenin.
Bol bol yürüyün. 
Sigara içmeyin. 

Ve tabii her şeyi kafanıza takmayın! Hayatın her anını değerini bilerek, hakkını vererek yaşayın! 

Meme sağlığı ve meme kanseri konusunda daha detaylı bilgi almak isterseniz aşağıdaki web sayfalarına bakabilirsiniz:


Sağlık dolu, güzel günlere…

8 Ekim 2013 Salı

Pastanede Soluklanmaca

Bu aralar hafta sonu hafta başı birbirine karışmış durumda. Tatil fırsat bulduğunuz her an yapılabilir, ki bu bazen sadece evinde oturup ayaklarını uzatmak bile olabilir, Pazar veya Pazartesi ya da sabah veya gece yarısı sipariş yetiştirmek için kullanılabilir. J Hepsi de en sonunda mutlu yüzler görebilmek, Tortiera’mız ile yapmak istediğimize ulaşabilmek için… 

Bu haftaya yine hızlı başladık. Ancak bugün fırsat bulabildim de pastanede oturup iki satır yazabiliyorum sizlere.

Atölyede hala fotoğraf düzeneğimi kuramadığım ve pastalar bittiği gibi onları teslime veya pastaneye yetiştirdiğim için de tasarlanan pastaların fotoğrafları, yeni lezzetlerimiz ya Instagram karelerine sıkıştı kaldı ya da yayınlanmak için sağlam retouch’lar bekliyor J Yine de “Fotoğrafsız pasta kalmasın” diyerek hepsini iyi veya kötü arşivliyoruz. 

Ekim ayı soğukları ile geldi ama bizi ısıtacak tatili de var J Hepinizin tatil moduna geçmeyi bir an önce istediğinizi hissediyorum. Bayram telaşında kurabiye veya ikramlık siparişleriniz için de geç kalmayın derim. Biz de sizin siparişlerinizi teslim ettikten sonra biraz dinleneceğiz ve bayram sonrası kış dönemine hızlı bir giriş yapacağız. Güzel olacağını tahmin ettiğim gelişmeler de var… Ama zamanı gelince J

Güzel bir hafta olsun!

Beril