13 Şubat 2014 Perşembe

Lezzetin Sırrı Malzemede

Butik pastacılığın ne olduğunu anlattığımız yazımız çok ilgi gördü, çok güzel geri bildirimler aldık.  Birçok kişi bu bilgilendirici yazı için bize çok teşekkür etti. 

Yazımız hakkındaki geri bildirimler, butik pastacılık konusunda bilgilendirme yapmamızın ne kadar doğru bir karar olduğunu gösterdi bize. O zaman planladığımız gibi devam edip size biraz da kullandığımız malzemelerden bahsetmek istiyoruz. 


Mutfakta seçtiğiniz malzeme ne kadar kaliteli olursa, yapılan ürün de o kadar lezzetli oluyor. Biz de en güvenilir ve kaliteli markaların ürünlerini kullanıyoruz mutfağımızda. Aslında biz Tortiera’yı sizlerle buluştururken, evimizin mutfağını biraz daha büyük bir alana, atölyemize taşımış olduk. Evimizdeki mutfağımızda hangi marka ürünü kullanıyorsak, atölye mutfağını da aynı ürünlerle oluşturduk. Kendi yemediğimiz hiçbir şeyi misafirlerimize sunmayacağız mottosu ile yola çıktık.

Dolayısıyla Tortiera’da yediğiniz ürünler sanki siz evde yapmışsınız gibi. Çocuğunuza Tortiera’da bir kek yedirdiğinizde, kendi evinizde yaptığınız gibi yapılmış bir keki yedirmiş oluyorsunuz. 

İşimiz pasta, kek, kurabiye olunca, doğal olarak un ve şeker en çok kullandığımız ana malzemeler. Ağırlıklı olarak geleneksel un kullanıyoruz ancak kepekli ve tam buğday unlu ürün çeşitlerimiz de bulunuyor. Şekerimiz %100 pancar şekeri, bazı ürünlerimizde de esmer şeker kullanıyoruz. Kesinlikle glikoz kullanmıyoruz. 

Ana malzemeler un ve şeker dedik ama aslında yumurta en çok kullandığımız malzeme galiba. Pandispanyalarımızın çok güzel kabarması ve yumuşacık olmasının sırlarından biri yumurtalarımız… 

Mutfağımıza asla margarin sokmuyoruz. Bizim tercihimiz tereyağı. Mis gibi tereyağının verdiği lezzetin yerini hiçbir margarin tutamıyor. Üstelik margarinin birçok sağlık riski olduğu da biliniyor. Tereyağı vücut sıcaklığında eriyen tek katı yağ olduğundan daha sağlıklı bir yağ; birçok hamur işinin yapısı ve tadı üzerinde de mükemmel sonuçlar veriyor. Kurabiyelerimizi yiyenler, tereyağının kokusunu ve verdiği lezzeti hemen alıyorlar. 

Ürünlerin istenilen şekilde kabarması, raf ömrünün uzaması için kodekslerde izin verilen miktarlarda kullanılmak üzere bazı katkı ve koruyucu maddeleri bulunmakta. Ancak biz asla katkı ve koruyucu kullanmıyoruz. Pandispanyamızı geleneksel yöntemle kabartıyoruz. Kremalarımızı muhallebi pişirir gibi un, şeker, nişasta ve yumurta ile pişiriyoruz. Keklerimizi annemizin pişirdiği gibi ocakta kek tenceresinde pişiriyoruz. Tabii koruyucu kullanmayınca ürünlerin raf ömrü çok uzun olmuyor. Evde yaptığımız kek, pasta, kurabiye ne kadar saklanabiliyorsa, bizim ürünlerimiz de benzer sürelerle tazeliğini koruyor.


Ve çikolatamız:

Tüm malzemelerimizi seçtiğimiz özenle, kullandığımız çikolatayı da büyük bir titizlikle seçtik. Çikolatamız dünyaca ünlü şeflerin de tercih ettiği butik üretilen bir Fransız çikolatası. Çikolatalı birçok ürünümüzde bitter çikolatayı tercih ediyoruz. Bitter çikolatayı bazılarımız acı olarak düşünebilir. Ancak kullandığımız bitter çok dengeli, Türk damak tadına uygun bir çikolata. Dolayısıyla çikolata seven herkes tarafından beğeniliyor. 

Bazılarımızın da beyaz çikolatanın çok tatlı ve yağlı olduğuna dair önyargıları var. Sizin de bu önyargınız varsa beyaz çikolatalı ürünlerimizden denemenizi öneriyoruz, vazgeçemeyeceksiniz. J Çünkü kullandığımız beyaz çikolata da bitter çikolatada olduğu gibi şeker oranı düşük, dengeli bir çikolata. 

Tabii ürünlerimizin lezzetinde kullandığımız kakao da çok önemli. Çikolata ile aynı şekilde butik olarak üretilen, aynı Fransız markalı kakaoyu kullanıyoruz. 

Pudra şekeri de önemli bir girdi bizim için. Pudra şekerinin ince ve saf olması gerekiyor ki kurabiyeler ağızda dağılsın, red velvetin muhteşem tadı her zaman aynı olsun. Biz de belli başlı pastacıların kullandığı saf ve incecik çekilmiş pudra şekerini İstanbul’dan getirtiyoruz. 

Meyvelerle tuzlularda kullandığımız sebzeleri mevsiminde taze olarak, mevsim dışında da dondurulmuş olarak kullanıyoruz. Dondurulmuş sebze, meyveler mevsiminde, hiçbir koruyucu ve katkı maddesi olmadan dondurulduğu için, aslında tazelerinden çok daha taze. Dolayısıyla güvenilir markaların dondurulmuş ürünlerini gönül rahatlığı ile tercih ediyoruz. 

Tasarım ürünlerimizi şeker hamurlu yapıyoruz. Kullandığımız şeker hamuru ve gıda boyaları Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı onaylı ürünler. 

Ürünlerimizi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan üretim izni bulunan atölyemizde yapıyoruz. Titizlikle çalıştığımız atölyemiz, sizlere en güzel ürünleri, en hijyenik ve sağlıklı şekilde ulaştırabileceğimiz koşullarda kuruldu.

Siz de kendinize ve sevdiklerinize güvenilir ve lezzetli, ev yapımı minik ödüller vermek istemez misiniz? Öyleyse sizleri Tortiera’ya bekliyoruz J

Maya The Princess


6 Şubat 2014 Perşembe

Sevgililer Günü Hediyeliklerimizi Gördünüz mü?

Sevgililer Günü hediyenizi Tortiera'ya uğramadan almayın. Çeşit çeşit el yapımı kutular, kalp, dudak ve gül şeklinde sabunlar ile şeker hamurlu özel kurabiyeler sizleri bekliyor J