29 Nisan 2013 Pazartesi

Baharı Hissetmek!


Bahar kendini iyice hissettirmeye başladı. Hatta yazdan kalma günler yaşıyoruz. İçimiz kıpır kıpır. Bu güzel günlerin tadını çıkarmak gerek. 

Pazartesi falan deyip bahane uydurmayın sakın. Öğle tatilinde 5 dakika bile olsa işyerinizin bahçesinde bir yürüyüş yapın, güneşin enerjisini içinize çekin. Ya da günler uzadı artık; iş çıkışında servisten bir durak önce inin, eve kadar yürüyün, kuş cıvıltılarını dinleyin, çiçeklerle bezenmiş sokakların keyfini çıkarın. Ya da işten gelince balkonunuza çıkın, temiz havayı içinize çekin, yenilendiğinizi hissedin. 

Lütfen deneyin! Baharı içinizde hissedin! 

Nasıl, bu anları düşünmek bile pazartesi gününüzü keyifli bir hale getirmedi mi?




28 Nisan 2013 Pazar

Tencere Keki ile Nostalji


Bu aralar blog yazılarımızı sadece pazartesi yazılarımızla sınırlı tuttuk, nedendir bilmem. Elimiz gitmedi, başka işlerin, siparişlerin peşinden koştuk. Hep yazmayı istediğimiz tencere keki yazısı kaldı bugünlere…

Geç olsun güç olmasın diyerek gelelim şu tencere keki hikayesine…

İnternette biraz araştırma yaparsanız tencere kekine özlem duyanlar olduğu gibi bunu hiç bilmeyenler, yeni öğrenenlerin olduğunu da göreceksiniz. Teflon tencerede de kekler yapılıyormuş.

Bizim için tencere keki çocukluğumuzdan bir parça demek. Annemizin tencere keki evden neredeyse hiç eksik olmazdı. Bazen sütle, bazen meyve suyuyla tükettiğimiz bu ev yapımı sağlıklı lezzet arkadaşlarımıza da çok kere nasip olmuştu. Hatta onların vazgeçilmezler listesine de girmişti.

Şu anda mevcutta satılan kek tencereleri eskisi gibi kekin pişerkenki halini tam göstermediği için bizim favorimiz hala eskiden kalan tenceremiz… 

Ortası delik kek tenceresini altına saç bir levha koyarak ocağa yerleştirdiğinizde 40-45 dakika içinde mis gibi yumuşacık kekiniz hazır oluveriyor. Fırın kekleri de güzel ama tenceredeki kekin tadını bilenler için o lezzet muhteşem bir nostalji ve başka hiçbir şeyde yok!

Biz de geçenlerde annemizin mutfağını ele geçirdik. Malzemeleri karıştırdık, çırptık, güzel mi güzel bir kek çıktı ortaya…



22 Nisan 2013 Pazartesi

Günümüzü Güzelleştirelim!


Yine pazartesi oldu, yine iş var, nasıl geçecek bu hafta?

Bir yığın iş, sayısız toplantı, sinir bozucu insanlar, uğraş dur. Oofff!

Ne kadar tanıdık, değil mi? Pazartesi hepimizin aklında benzer düşünceler geçiyor değil mi?

Bu kadar olumsuz şeyi düşündükten sonra günümüzün iyi geçmesini bekleyebilir miyiz? Tüm bu olumsuz düşüncelerle enerjimizi de düşürdük, sonra da günümüz haftamız iyi geçsin diye bekliyoruz. Mümkün mü? Maalesef değil.

Evet bugün pazartesi. Ama ne kadar güzel ki yeni bir güne uyandık, yeni bir haftaya merhaba dedik. Nefes alabiliyoruz, sağlığımız yerinde. Gidecek bir işimiz, iletişim kurabileceğimiz işarkadaşlarımız var. Biz istemesek de pazartesi geldi ve bu hafta yaşanacak. O zaman elimizdekilerin değerini bilerek, nefes aldığımıza, çevremizde insanlar olduğuna şükrederek günümüzü güzelleştirmek bizim elimizde.

Hadi derin bir nefes alalım, bugüne başlayabildiğimiz için şükredelim. Güzel bir müzik eşliğinde bu hafta yapılacakları yapmaya başlayalım. Öğle tatilinde de 10 dakikalık kısa bir yürüyüş yapıp, güneşin enerjisini içimize çekelim.

Hadi gününüzü güzelleştirmek için ne bekliyorsunuz!!!

Açın bilgisayarınızın sesini ve bu güzel müziğe kulak verin :)


15 Nisan 2013 Pazartesi

Bırak Gitsin!


Kafamızı sürekli meşgul eden bir olayda zaman zaman ilerleyemez, tıkanıklıklar yaşarız. Uğraşır durur yine de olduğumuz yerde sayarız. Neden olmadığını anlamak ve oldurmak için de debelenir dururuz. Moralimiz bozulur, önümüzdeki farklı fırsatları da göremez oluruz. İşte böyle zamanlarda biraz geri çekilmek, olayları akışına bırakmak, biraz uzaklaşmak iyi gelir. Çünkü hayat kontrol edebildiklerimizle edemediklerimiz arasında bir denge kurmayı bekler. 

Bir bakarsınız siz biraz bıraktığınızda istedikleriniz bir bir gerçekleşivermiş! 

İyi haftalar!


10 Nisan 2013 Çarşamba

İyi ki Doğdun Güliz! (Bakımlı Kız Pastası)

Ortaokuldan arkadaşım Gökçe'nin arkadaşı Güliz için, Gökçe'nin ricası üstüne imkanları zorlayarak kısa sürede hazırladığımız pastası :) Nice mutlu yaşlar diliyoruz!

Beril





7 Nisan 2013 Pazar

Bu An!


Çok zaman günlük koşuşturmacalarımızın ve dışarıdan maruz kaldıklarımızın hengamesi içinde kendimizi unutuyoruz. Kendimizle birlikte ailemiz, dostlarımız da bu koşuştumacadan kendi paylarına düşeni alıyorlar.

Oysa elimizde, o hep unuttuğumuz, “bu an” var. Ne dün ne yarın, ne bir saat önce ne iki dakika sonra… Sadece bu an. 

Bugüne yeniden başlayalım mı?



2 Nisan 2013 Salı

Ofis Çalışanlarına Özel!

Begüm Hanım'ın isteği üzerine Nilay&Feyza Pastha'nın maket çalışmalarından birini Kıvanç Bey için pasta üstüne, bazı talep edilen değişikliklerle birlikte uyarladık. Mutlu yıllar diliyoruz.




1 Nisan 2013 Pazartesi

Akşam Planınız?




Pazartesi için kimse plan yapmaz genelde. Her planımız hafta ortası ve hafta sonuna doğrudur. Oysa iyi bir hafta, hafta sonunun enerjisini devam ettirerek daha da keyifli olabilir. Mesela iş çıkışına yapmaktan en keyif aldığınız hobinizi planlasanız, uzun zamandır görmediğiniz bir arkadaşınızla görüşseniz, evde hiç denemediğiniz ama yemeği çok istediğiniz bir yemek yapsanız, en sevdiğiniz tatlı ile ödüllendirseniz kendinizi…

Akşamki planınızı düşünerek daha hızlı bir öğleden sonra geçirmek mümkün J Denemeye değmez mi?

İyi haftalar!